طبق گزارشات ، نخستین نسخه افسانهای کتاب ” آلیس در سرزمین عجایب ” ، که یکی از ۲۲ نسخه موجود در دنیاست که ” لوئیس کارول ” به دلیل نارضایتی از تصاویر موجود در کتاب از انتشار آن جلوگیری کرد ، قرار است ماه آینده در یک حراجی به فروش رود .
دو هزار نسخه از اولین نسخه کتاب کلاسیک ” آلیس در سرزمین عجایب ” که کتابی برای کودکان است در ژوئیه سال ۱۸۶۵ منتشر شد . انتشارات ” مک میلان ” قصد داشت در چهارم جولای همان سال کتاب را وارد بازار کتاب کند و پنجاه نسخه از آن را برای نویسنده اثر فرستاد .
کمی پس از این تاریخ تصویرگر این کتاب ” جان تنیل ” به نویسنده کتاب اعلام کرد که تصاویر کتاب آن طور که او طراحی کرده بود منتشر نشده است . به همین دلیل ” کارول ” از ناشر خود خواست کتاب را از بازار جمعآوری کند .
دوم آگوست ” کارول ” در دفتر خاطرات خود نوشته است : ” بالاخره تصمیم گرفتم کتاب را منتشر کنم و قرار است ۲۰۰۰ نسخهای که در چاپ اول منتشر شده است به عنوان کاغذ باطله به فروش رود . ”
” مورتون ان. کوهن ” یکی از متخصصان آثار ” کارول ” در مقدمه نسخه دوم منتشر شده کتاب ” آلیس در سرزمین عجایب ” در این باره گفت : ” نویسنده امید داشت که نسخه اول را به راحتی رها کند و دلش میخواست چاپ بعدی با دقت بیشتری منتشر شود . او دلش میخواست تصویرگر کتاب نیز از انتشار کتاب راضی باشد . ”
” کارول ” برای چاپ دوباره کتابش رنج بسیاری کشید . چون انتشار بار دوم کتاب ۶۰۰ پوند هزینه داشت . ”
” کارول ” در دفتر خاطراتش نوشته بود : ” اگر ۲۰۰۰ نسخه در چاپ دوم به فروش برود حدود ۳۰۰ دلار به فروش رود و ۵۰۰ پوند سود به همراه داشته باشد همه هزینهها تأمین خواهد شد و فروش نسخههای دیگر به حساب سود خالص این پروژه خواهد رفت . ”
این کتاب تبدیل به یکی از محبوبترین آثار در ادبیات کودک شد که کتابخانهها حاضرند برای حتی یک نسخه از ویرایش اول کتاب هزینه هنگفتی بپردازند و مورخان میخواهند بدانند چطور میشود که در دوره ویکتوریایی چنین هزینهای برای چاپ کتاب پرداخت میشود اما به دلیل نارضایتی نویسنده وارد بازار نمیشود .
مؤسسه ” کریستی ” که قرار است در تاریخ ۱۶ ژوئیه حراج این کتاب را انجام دهد در این باره میگوید : ” نسخههای باقیمانده ویرایش سال ۱۸۶۵ بسیار نادر هستند . ۱۶ نسخه در اختیار کتابخانههاست و ۶ نسخه دیگر در دست افراد عادی و در کتابخانههای شخصی است . ”
نسخه موجود که قرار است به حراج گذاشته شود شخصاً از نویسنده به یکی از همکارانش در کلیسا به نام ” جورج ویلیام کیچین ” تقدیم شد که او نیز کتاب را به دخترش داده بود . این دختر در سال ۱۹۲۵ یک بار کتاب را به حراج گذاشت تا اینکه کتاب به دست یکی از متخصصان آثار ” کارول ” به نام ” جان لیندسث ” رسید .
صحافی کتاب حالت اولیه خود را حفظ کرده است و هیچ نسخه دیگری در چنین شرایطی در کتابخانه شخصی افراد وجود ندارد .
در ادامه میتوانید عکس های این نسخه ی کمیاب از ” آلیس در سرزمین عجایب ” را از پنجره ی دوفصل تماشا کنید :
دیدگاه خودتان را بنویسید